Vi tar omsorgsfullt hand om det du skickar in och lägger stor vikt på att presentera våra produkter på ett attraktivt och inspirerande sätt till våra kunder. Du kan luta dig tillbaka och lita på att vi sköter jobbet medan vi uppdaterar dig längs vägen. När du lämnar in kläder, skor och accessoarer till oss av hög kvalitet som motsvarar det utbud som våra kunder efterfrågar så kan du bli premiumsäljare hos oss och få en större del av försäljningen tillbaka, läs mer om detta längre ner.


Vad säljer Vinterie?

Vi tar emot moderna kläder, skor och accessoarer av hög kvalitet och i fint skick. Vi säljer ett handplockat urval av välkända varumärken och det bästa från klädkedjorna i rådande säsong och trender. Allt i fint skick och med bra kvalitet. Tänk på följande när du säljer med oss:

  • Det du säljer med oss bör inte vara äldre än 2-3 år för att fortfarande vara modernt och i bra skick (här kan vi göra undantag för mer klassiska produkter) och ha ett förväntat försäljningsvärde på över 100kr.
  • Syna dina saker noga och skicka inte in någonting som är noppigt, trasigt eller smutsigt. På dessa saker erbjuder vi inte någon retur utan de skickas direkt till återvinningen. Består din påse av mer än 5 såna plagg så tar vi ut en hanteringsavgift på 150kr.
  • Tvätta dina kläder innan du skickar dem till oss. Även plagg som har legat ett tag kan behöva tvättas om för att kännas fräscha och redo för försäljning.
  • Innan du skickar in dina skor ska dessa rengöras noga. Vi säljer endast skor som är i nyskick eller mycket fint använt skick och inga slitna skor som är i behov av att sulas om eller liknande.

Vi tar emot: Attraktiva damplagg i form av byxor, tröjor, ytterplagg, blusar, skjortor, kjolar, jeans, och klänningar. Accessoarer såsom halsdukar, solglasögon, smycken, handväskor och skärp. Skor i väldigt fint skick.

Vi tar inte emot: Vintage eller retrokläder, äkta päls, märkeskopior, natt-och underkläder, badkläder, bal- och bröllopsklänningar.

Varumärken vi gärna tar in är: Arket, Filippa K, HM trend, COS, Acne, Zara, Rodebjer, Samsoe Samsoe, Ganni, Other Stories, Gina Tricot, Toteme, Neo Noir, Second Female, Chimi Eyewear, Celine, Blue Billie, Soft Goat, Dagmar, Caroline Svedbom, Axel Arigato, Aimn.

Är du osäker på vad du kan sälja hos oss är du välkommen att kontakta oss på info@vinterie.se eller via DM på instagram, bifoga gärna bilder om det är något särskilt plagg du undrar om.


Hur säljer man med Vinterie?

Vi erbjuder idag hämtning i många av Sveriges större städer men vi jobbar med att utöka våra hämtningsområden. Här ser du om vi hämtar hos dig. Om din stad finns med i listan kan du beställa en påse här. Vi skickar ut en påse till dig, du fyller den med ett noga urval av kläder, skor och accessoarer i fint skick och hör sedan av dig till oss så ser vi till att boka en upphämtning av din påse. Just nu erbjuder vi också dig som bor i Stockholm att boka tid för inlämning på vårt kontor på Odengatan. Hör av dig på info@vinterie.se för att boka en tid.

När vi mottagit dina produkter gör vi ett urval på vad vi tror att vi kan sälja hos oss. Varorna registreras, prismärks efter skick och aktualitet, fotograferas och läggs upp i vår webbshop. Vi marknadsför även många produkter på vår instagram. Du får ett mail med en uppdatering om vilka produkter vi lägger ut till försäljning och du ges möjligheten att få tillbaka det vi inte tar in genom att hämta upp dem på vårt kontor eller få dem skickade till dig genom att stå för returfrakten. Vi behåller dina saker i max 90 dagar och efter avslutad försäljning får du ytterligare ett mail där du kan välja om du vill att vi skickar tillbaka dina osålda varor mot en fraktavgift eller om vi ska se till att de kommer till användning hos någon annan genom våra samarbetspartners inom välgörenhet.  När alla kläder är sålda eller borttagna från butiken betalar vi ut dina pengar.   

Vad kostar det att sälja hos Vinterie?

Vi säljer på kommission vilket betyder att du som kund får betalt i efterhand för de varor som sålts. Du får 40% av försäljningspriset, på produkter som säljs över 500kr får du 60% på överstigande del. För varje plagg vi lägger ut i vår webbshop tar vi också en annonseringskostnad på 10kr. Vill du ha tillbaka varor som du skickat in till oss som vi väljer att inte lägga ut till försäljning eller inte blir sålda står du för frakten. Skickar du in fem eller fler plagg i en påse som är inte motsvarar de grundläggande kraven vi beskrivit ovan så tar vi en hanteringskostnad på 150kr och återvinner dessa. 

Vad händer med kläder som inte sålts?

Efter avslutad försäljning erbjuder vi dig möjligheten att hämta upp de varor som inte blivit sålda hos oss inom en vecka (skriv till info@vinterie.se för att avtala en tid) eller få dem skickade till dig mot en fraktavgift. Du får ett mejl av oss efter avslutad försäljning och om du inte har hört av dig inom en vecka kommer vi skänka kläderna till välgörenhetsorganisationer.

 

Bli Premiumsäljare hos oss

Vi är måna om att skapa ett attraktivt sortiment till våra modemedvetna och stilsäkra kunder och kanske till och med locka de kvinnor som inte vanligtvis handlar secondhand. Därför vill bli erbjuda dig som skickar in attraktiva produkter som säljer bra hos oss en extra bra deal. Efter tre inlämningar med hög kvalitet kan du därför bli erbjuden att bli premiumsäljare hos oss vilket innebär att du får mer pengar tillbaka av din försäljning. Som premiumsäljare får du 50% tillbaka på din försäljning, på varor som överstiger 500kr hela 70% av överstigande delar.