Varför bör man handla second hand?

"I Sverige köps i genomsnitt nästan 14 kilo nya kläder och textilier per person och år. Nästan en tredjedel av det som köps används inte och i genomsnitt slängs åtta kilo textil per person och år i soporna trots att en stor del av dessa kläder skulle kunna användas längre." Källa: Naturskyddsföreningen

Att ändra en del av sin konsumtion till att konsumera mindre eller att handla mer second hand har en positiv påverkan på miljön. Genom att handla second hand hos oss hjälper du till att spara på jordens resurser eftersom nyproduktion av kläder är otroligt resurskrävande. Vi försöker att göra det enklare för oss alla att leva hållbart och att förlänga kläders och accessoarers livslängd.


Hur jobbar vi på Vinterie med hållbarhet?

Förutom att allt vi säljer är second hand och intaget från Sverige, så försöker vi även att ta vårt ansvar när det kommer till inköp av förpackningsmaterial, emballage och liknande. Vi har därför valt att använda både papper och plast på våra e-handelspåsar. Alla våra emballage är i största möjliga mån gjorda av återvunnet material och går att återanvända eller återvinna. Att vi använder oss av både plast och papper gör att vi kan optimera så att våra emballage har så lite miljöpåverkan som möjligt genom produktion och transport.

Har du några frågor gällande vårt hållbarhetsarbete eller förslag på hur vi kan bli ännu bättre, så får du gärna höra av dig till oss på: info@vinterie.se


Att handla hos Vinterie

Vi säljer second hand kläder och accessoarer i bra skick och försöker hålla oss till rådande säsong. Alla produkter som säljs har gått igenom en noggrann process där vi checkar av produkternas skick. Eventuella defekter på produkterna skrivs ut noggrant i beskrivningen så vi uppmanar alla kunder att läsa beskrivningen innan köp. Man kan inte reklamera ett köp med de defekter som har beskrivits då vi förutsätter att du har tagit del av dessa innan köp. Vi försöker beskriva produkterna med 3 olika sammanfattade beskrivningar av varans skick:

Nytt - Varan är i originalförpackning eller med prislapp kvar
Mycket bra - Varan är i mycket bra skick och nästa som ny
Bra - Varan är i bra skick och har inga tydliga defekter, varan har använts