stockholms bästa second hand

Guide till Stockholms bästa Second Hand

Glöm bilden av att second hand kläder är gamla, omoderna och luktar gammal källare. Nu finns ett stort utbud av second hand butiker som satsar på urval och köpupplevelse där det går att göra trendiga och fräscha fynd som kostar betydligt mindre för både planeten och plånboken än om du köper nytt. Här guidar vi dig till några av Stockholms bästa second hand butiker där det nu mer går att hitta bra second hand butiker i nästan alla stadsdelar. 

 

ARKIVET

Norrtullsgatan 33, Vasastan
Nybrogatan 44 Östermalm 
Arkivet är en väldigt modern och stilren second hand butik med två butiker i centrala Stockholm och har verkligen öppnat upp second hand för en större målgrupp med sitt fräscha och tilltalande butikskoncept. Här kan du hitta allt från exklusiva varumärken till nordiska designers och godbitar från butikskedjorna. 

 

HUMANA SECOND HAND

Timmermansgatan 23, Södermalm
Gamla Brogatan 26, City 
Hippa och coola butiker med mycket välsorterade hyllor fyllda med plagg, accessoarer, väskor och skor. Här hittar du det allra senaste lite yngre modet då den medvetna personalen gjort ett noga urval utifrån rådande trender. Har du tur kan du skymta internationella modemärken som YSL, Gucci och Mochino.
 

EMMAUS VINTAGE

Peter Myndes Backe 8, Södermalm
Vägg i vägg med den mer klassiska second hand butiken Emmaus Stockholm (som såklart också är värd ett besök) hittar du pärlan Emmaus Vintage där du leds ner i en trappa med ett färgsprakande tak av blommor till en riktig skatt av personliga plagg och accessoarer. Här är märkeskläderna många och priserna överkomliga och du kan hitta allt från 50-70 tals vintage till Dolce Gabbana och provkollektioner från kedjorna med lapparna kvar.

 

JUDITS SECOND HAND

Hornsgatan 75, Södermalm

Judits är en riktig klassiker inom vintage och second hand på Södermalm. Sortimentet består av inlämnade varor från privatpersoner och vintage från Europa, allt mycket noga utvalt av den erfarna personalen. Blandningen mellan modeplagg och guldkorn från förr ger en härlig mix och erbjuder någonting för alla.

 

STOCKHOLMS STADSMISSION

Hagagatan 3, Vasastan
Skånegatan 75 och Hornsgatan 58, Södermalm
Stockholms Stadsmission finns på många adresser runt om i staden men det som särskiljer butiken på Hagagatan är att den har en imponerande välsorterad jeansavdelning uppdelad efter storlek. I butikerna på Skånegatan 75 och Hornsgatan 58 på Södermalm kan du hitta Stockholm Stadsmissions modevarumärke Remake där design och produktion sker lokalt i Stockholm av material som kommer från gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmisson. 

Lämna en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras